ASOCIAŢIA COPILUL MEU INIMA MEA este o organizaţie neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă şi apolitică, înfiinţată oficial în anul 2009.

Din 2009 ACMIM este membră a asociaţiei europene ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation), cu misiunea de a urmări interesele copiilor şi adulţilor cu defecte congenitale cardiace www.echdo.org, din 2012 membră EURORDIS (Asociaţia Europeană a Bolilor Rare), din 2012 membra DIA Asociatia Globala pentru Inovatie Terapeutica si Stiinta Regulatorie (diahome.org).

MISIUNEA asociaţiei este de a face orice demers este necesar pentru a putea salva viaţa fiecărui copil cu probleme cardiovasculare (legislaţie, stabilirea relaţiilor cu spitale care pot salva aceste vieţi, strângerea de fonduri). De asemenea ne propunem să demarăm şi să implementăm acţiuni prin care orice copil cu probleme cardiovasculare să aibă şansa la o viaţă normală.

BENEFICIARII asociaţiei sunt copiii şi tinerii cu boli cardiovasculare, rudele acestora, precum şi alte categorii de persoane aflate în dificultate.

Proiectele ACMIM se pot găsi aici 

ACMIM este membru al COPAC din anul 2016

SITE

www.amcmi.ro

Oana Grădinaru, Președinte ACMIM

Implicarea în mișcarea asociațiilor de pacienți a venit ca un pas spre normalitate. După ce famila noastră s-a confruntat cu o luptă acerbă pentru informații care să salveze viața copilului nostru și am trecut prin experiențe care ne-au schimbat viața, dorința de a împartăși din experiența noastră și altor familii aflate în dificultate a devenit cel mai firesc lucru. Așa a apărut ACMIM, în dorința de a ajuta cât mai mulți copii cu malformații cardiace să supraviețuiască și să ducă o viață cu o calitate foarte bună.

Oana Grădinaru, Președinte ACMIM