În 23-24 mai 2024 COPAC organizează Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți.

În cadrul prezentărilor, dezbaterilor și atelierelor din cadrul primei zile a Forumului, se va discuta despre situația accesului pacienților la tratamente, diagnosticare timpurie, diabet, boli cardiovasculare și boala cronică de rinichi, echitate în accesarea serviciilor medicale. În a doua zi vor fi discutate câteva studii de caz ale activității ONG-urilor, îmbunătățirile pe care le poate aduce cu sine tehnologia pentru pacienți, precum și drepturile sociale ale pacienților cronici.

Printre vorbitorii invitați, din partea instituțiilor publice se numără reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Departamentului de Sănătate Publică al Președinției României, Comisiei de Sănătate a Senatului, Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, CNAS, Autorității Naționale pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, Consiliului Național al Dizabilității din România și Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității în Muncă.

Din partea comunității academice, vor participa reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutului Național de Cercetare în Informatică, precum și Medone Research.

Din partea spitalelor, vor participa la discuții reprezentanți ai Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase si Tropicale ”Victor Babeș”, Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș,  Institutului Național de Diabet, Nutriție şi boli metabolice „N.C.Paulescu”, Spitalului Clinic Colentina, Centrului Medical Consultmed.

Din partea medicilor de familie, ni se va alătura un reprezentant al Societății Naționale de Medicina Familiei, dar și al Catedrei Mediciei Familiei din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

De asemenea, va participa la discuții un reprezentant al Colegiului Farmaciștilor din România, Agenției Naționale a Medicamentului, precum și reprezentanți ai Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

Din partea societății civile, vor participa Asociația Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă, Alianța Națională de Boli Rare, ACMIM, Salvați Copiii! Și Asociația E-Romnja, dar și HIV Outcomes România.

Salutăm prezența distinșilor noștri invitați, discuțiile din cadrul Forumului constituind o oportunitate de a întări colaborarea dintre diversele instituții din domeniul sănătății publice.


SPONSOR PLATINUM


SPONSORI GOLD


SPONSORI SILVER