Preşedinte

Radu Ganescu este președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România din 2013. Este pacient cu talasemie majoră. Din 2005 este și președintele Asociației Pacienților cu Talasemie Majoră din România. Este un susținător al dezvoltării asociațiilor de pacienți și al drepturile pacienților.

Din 2015 face parte din boardul Forumului European al Pacienților, iar în 2018 a fost ales vicepreședinte al acestei organizații.

Vicepreşedinte

Iulian Petre a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, licentiat in Stiintele Educatiei. Este in prezent Director Executiv la Federatia UNOPA, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, functie pe care o ocupa din anul 2006. UNOPA este singura federatie din Romania formata din asociatii ale persoanelor care traiesc cu HIV, axata pe advocacy pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor cu HIV din Romania si furnizarea de servicii de suport in managementul bolii pentru pacientii cu HIV si TB. 
Lucreaza din anul 1999 in domeniul organizatiilor neguvernamentale, avand o experienta bogata in managementul organizatiilor neguvernamentale, strangere de fonduri si managementul proiectelor cu finantari diverse, de la sponsorizari private pana la fonduri europene.
Prin activitatea sa la Federatia UNOPA a dobandit o experienta importanta in domeniul politicilor din domeniul sanatatii si protectiei sociale, al lucrului cu autoritatile publice de la nivel local sau national. S-a implicat in dezvoltarea miscarii pacientilor din Romania, a contribuit la fondarea multor asociatii de pacienti, la fondarea si dezvoltarea Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC). 
Este membru in Consiliul Director COPAC, in Comitetul National de Coordonare al Proiectelor si Programelor HIV si TB in Romania, membru in Consiliul Sigurantei Pacientului, membru in Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2021-2027 (CCMAP 2021-2027), membru Grupul de Lucru pentru elaborarea Programului Operațional Sănătate 2021 – 2027.