S-a vorbit de multe ori că este necesar să alocăm Sănătății un procent de 6% din PIB pentru Sănătate. În urmă cu 5 ani, un demers al societății civile a strâns semnături pentru a obține 6% din PIB pentru Sănătate. Totuși, nu s-a întâmplat. Sănătatea se confruntă în continuare cu aceleași lipsuri pe care le cunoaștem.

 

În prezent, în România, să fii pacient, înseamnă să nu beneficiezi de aceleaşi drepturi cu pacienții din alte țări, mai concret, să te confrunți cu crize ale sângelui dacă ai talasemie, să nu beneficiezi de o bună diagnosticare dacă ai o boală rară (uneori diagnosticarea dureaza mulţi ani), să ai acces foarte îngreunat la radioterapie dacă ai cancer, să nu ai acces la medici de anumite specialități.

 

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România reia astăzi acest demers pe care îl considerăm vital pentru pacienții pe care îi reprezentăm.

 

Sistemul de sănătate are nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a putea acoperi principalele priorități: servicii de calitate, tratament inovativ și salarizarea personalului medical.

 

Vă invităm să fiţi alături de noi şi să semnaţi formularul de mai jos şi să susțineţi iniţiativa de a obţine minim 6% din PIB pentru Sănătate.