Vezi fotografiile din cadrul evenimentului

Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți este un eveniment, pe care Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice îl organizează din 2010. În 2019, Forumul a împlinit 10 ani de existență.  În timp, a devenit și evenimentul cel mai bine cunoscut al organizației.

Evenimentul reunește anual peste 150 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară, constituindu-se într-o platformă de discuții între aceștia și reprezentanții autorităților.
De-a lungul anilor, temele abordate în cadrul Forumului au fost: accesul la tratament și servicii medicale de calitate pentru pacienți, drepturile pacienților, accesul la studii clinice, managementul bolii acacsă, comunicarea cu medicul, probleme legate de certificate de handicap și pensii, precum și teme legate de patologii, precum managementul integrat al pacientului cu boli cardiovasculare, vaccinarea la pacienții cronici, tratamentul biologic, etc.
În 2019, a fost primul an când evenimentul s-a derulat în afara Bucureștiului, la Cluj, din dorința de a ajunge în fiecare regiune și a atrage cât mai mulți participanți noi.