A doua sesiune de formare pe tema Politici sociale și de sănătate va avea loc în perioada 26-28 ianuarie 2023, Hotel Unirea Iași. Sesiunea își propune să ofere participanților instrumente utile pentru a înțelege mai bine ce înseamnă o politică publică la nivel local în domeniile social și sănătate, cum se poate realiza, pe cine și cum implicăm, cum o promovăm și cum ne asigurăm că va fi aprobată și implementată. Sesiunea este structurată în 26 ianuarie, 6 ore în a doua parte a zilei, 27 întreaga zi, iar 28 ianuarie – 4 ore, prima parte a zilei. Modulele includ pauza de pranz si pauze cafea.

Printre vorbitorii acestei sesiuni se numără :

  • Prof. univ. dr. Florentina Furtunescu, medic primar sănătate publică, prorector Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Institutul Național de Sănătate Publică – Cum putem construi politici de sănătate locale bazate pe nevoi reale, 
  • Prof. dr. Doina Azoicăi, medic primar epidemiolog, Universitatea de Medicină și Farmacie – Cum putem gândi și implementa politici de screening la nivel local și național,
  • Ștefan Răduț, președinte al Asociației pentru Sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă – Cum se poate implica un ONG în realizarea unei legi – Exemplul legii tuberculozei.
  • Luminița Vâlcea, director executiv COPAC și Sorin Grădinaru, vicepreședinte Asociația Copilul Meu Inima mea – Etapele realizării unei politici publice. Cum implicăm toți actorii relevanți. Cum o promovăm

Sesiunea va cuprinde și un exercițiu practic de identificare a unei idei/nevoi pe care este nevoie să construiești o politică la nivel local și trecerea ei prin toate etapele până la implementare.

Sesiunea se adresează reprezentanților organizațiilor neguvernamentale din județul Iași și partenerilor sociali (sindicate din social și sănătate) din judetul Iasi.

Înscrierile se pot face completând următorul formular:

Untitled form – Google Forms

Sesiunea are loc în cadrul proiectului ”Dezvoltarea politicilor sociale și de sănătate din județul Iași, derulat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, în parteneriat cu Asociația Copilul Meu Inima Mea, Consiliul Județean Iași și Primăria Iași.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și îşi propune să contribuie la dezvoltarea capacității autorităților locale partenere și organizațiilor neguvernamentale din domeniul social și sănătate de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării a două noi politici privind domeniul social și sănătate.

Agenda sesiunii poate fi consultată aici

Agenda training