Comunicat de presă

#RheumaPainPoint

#Punctele sensibile ale reumatologiei

Cluj, 12 octombrie 2022

 

De 12 octombrie, Ziua Mondială a Artritelor, Societatea Română de Reumatologie, Asociația Pacienților cu Boli Inflamatorii Reumatismale ”ART” din Transilvania și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează în România chestionarul ”Punctele sensibile ale reumatologiei”, realizat de Societatea Europeană a Asociațiilor pentru Reumatologie (EULAR).

Cercetarea se adresează profesioniștilor din reumatologie (medici, asistenți medicali, studenți la medicină, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți si pacienți cu afecțiuni reumatismale inflamatorii și familiilor acestora.

Este un moment propice pentru a sprijini reumatologia reumatologiei, acum când Europa realizează că domeniul sănătății are lipsuri semnificative.

În România, Societatea Română de Reumatologie, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART vin împreună de Ziua Mondială a Artritelor pentru a vorbi deschis despre problemele cu care se confruntă pacienții și echipele medicale, dar și despre progresele înregistrate și cazurile fericite.

”Suntem împreună astăzi medici, profesioniști din sănătate, pacienți, reprezentanți ai asociațiilor pe pacienți pentru a aduce în discuție această specialitate care tratează mulți pacienți pe termen lung și a vedea împreună care sunt punctele sensibile și ce măsuri trebuie luate”, a declarat prof. dr. Simona Rednic, președintele Societății Române de Reumatologie.

La rândul său, Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România salută inițiativa de a avea o imagine reală de la profesioniști și pacienții asupra acelor elemente lipsă în managementul pacienților cu boli inflamatorii reumatismale în întregul circuit din sistemul de sănătate.

”Pandemia a adus multe probleme pentru pacienții cronici în general și pentru pacienții cu boli reumatismale inflamatorii în special, iar acum este un bun moment de evaluare. Vă invit să completați chestionarul și să vedem împreună unde sunt problemele și să identificăm posibilele soluții. Faptul că suntem azi, aici, împreună medici și pacienți arată clar că ne dorim ca împreună să realizăm un sistem care să pună în centrul pacientul, care să se bucure de expertiza tuturor membrilor echipei plurisciplinare”, a declarat Andrei Huțanu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ”ART”.

Chestionarul poate fi completat online pe următorul link:

Punctele sensibile ale reumatologiei – Google Forms