Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni va organiza în perioada 17-24 aprilie a III-a ediția a ”Săptămânii pacienților”.

”Am ales această perioadă pentru că ziua de 18 aprilie este Ziua Europeană a Drepturilor Pacienților și am vrut să marcăm acest moment și să discutăm despre drepturile pacienților români, să atragem atenția asupra problemelor și să implicăm autoritățile în rezolvarea lor. Timp de o săptămână, prin diverse evenimente dorim să ne concentrăm pe problematica pacienților și pe sistemul de sănătate. Vor participa aproximativ 200 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din întreaga țară”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Săptămâna pacienților va începe în ziua de 17 aprilie cu o masă rotundă pe tema Hemofiliei, 17 aprilie fiind Ziua Internațională a Hemofiliei). Vom continua cu un eveniment de stradă ce va marca Ziua Europeană a Drepturilor Pacienților (18 aprilie), Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți (ediția a VI-a, 23-24 aprilie) și o dezbatere pe tema Directive Cross Border, organizată împreună cu European Patient Forum (COPAC este singura organizație din România membră a European Patient Forum).

În cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți vom discuta despre accesul la medicamente și servicii medicale, asigurări private de sănătate, discriminarea pacienților cronici, relația media – asociații de pacienți și comunicarea medic – pacient.

 

Vă așteptăm alături de noi!