Comunitate/Resurse educationale/Aplicatii Smart Health

 

Proiectul SHIFT HUB, finantat prin fonduri europene, ce vizeaza crearea unui SMART HUB de inovare pan-european, a ajuns la jumatatea perioadei de implementare din calatoria de 3 ani. Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice este parte a consortiului de 12 membrii din intreaga Europa care implementeaza proiectului.

Pana in prezent, consortiului SHIFT-HUB a lucrat sa deifnitivarea unor servicii pentru comunitatea ce are in centrul sau pacientul. Crearea unor comunitati formate din start-uri care dezvolta tehnologie, universitati, institute de cercetare, medici si pacienti/cetateni, dezvoltarea de aplicatii pe 5 patologii selectate sau jocuri care promoveaza preventia sunt cateva dintre rezultatele proiectului.

Consortiul SHIFT-HUB a lansat comunitatea formata din profesionisti si organizatii din sanatate, furnizori de tehnologie, intermediari de inovare, autoritati publice centrale si locale si cetateni/pacienti. Printr-un simplu process de inregistrare, membrii primesc actualizari despre evenimente, materiale si oportunitati de a participa in cadrul unor proiecte.

Printre evenimentele organizate de SHIFT-HUB s-au numarat doua conferinte internationale despre inovare SMART HEALTH, Demo Day (evenimente de prezentare a unor aplicatii), Living Labs si workshopuri de acces la finantari europene.

Resurse educationaleEducational: Reducerea decalajului digital 

Recunoscand nevoia de a imbunatati competentele digitale ale profesionistilor in sanatate si ale publicului larg, am dezvoltat Catalogul digital SHIFT-HUB SHIFT-HUB. Este o resursa online cu 189 resurse din 15categorii tematice, adresand subiecte precum AI, stiinta datelor, securotatea cibernetica, si aplicatiile de sanatate inteligenta. Aceste resurse se adreseaza profesionistilor din sanatate, pacientilor, antreprenorilor, IMM-urilor, studentilor, contribuind la cresterea nivelului de abilitati digitale.

SHIFT-HUB Aplicatii Smarth Health: incurajarea stilului de viata sanatos prin joc

SHIFT-HUB a creat o calatorie interesanta de e-learning pentru cetateni/pacienti si apartinatori, menita sa sporeasca gradul de constientizare a acestora cu privier la problemele legate de sanatate si sa promoveze stilul de viata sanatos si preventia.

Gazduite pe o platforma digitala, fiecare joc abordeaza una din cele cinci probleme de sanatate la care lucreaza SHIFT-HUB.

Jocul Card Association game este centrat pe preventia bolilor

Jocul Drag&Drop game educa pe boli cronice;

In jocul Basket collection participantii se angajeaza in colectarea articolelor in cos pentru a invata despre un stil de viata sanatos si prevenirea bolilor cardiovasculare.

Jocul Quiz game se concentreaza pe bolile mentale;

In jocul de Simulare, jucatorii isi imbunatatesc experienta despre prevenirea cancerului.

Puteti juca aici https://shift-hub.eu/smart-health-app/.

Deocamdata este doar varianta in engleza, urmand sa completam cu versiunile in cele 7 limbi ale membrilor consortiului.

Mai multe informatii pe site-ul SHIFT-HUB – https://shift-hub.eu sau pe pagina de LinkedIn!