În data de 10 iunie, ora 10.00, vom organiza o noua sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul CMI Dr. Daciana Toma, str. Cobălcescu nr. 2 (lângă Parcul Cișmigiu).

Pot beneficia toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de mai jos.

La testarea din 27 mai de la Policlinica Titan au fost informate și testare un număr de 150 de persoane.

Maria și Ion sunt unul dintre cuplurile care au venit la Policlinica Vitan împreună la testare. Maria este cea care a găsit anunțul pe internet și l-a înscris și pe soțul ei. Mai ales că, spune Maria, a avut deja ceva probleme și vrea să se asigure că este totul în regulă, iar în cazul în care sunt probleme, vrea să le trateze din timp. Amândoi au venit cu zâmbetul pe buze, au ascultat cu atenție indicațiile despre cum să facă testul acasă și au plecat tot zâmbind.

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neinvaziv și se realizează acasă.

Testarea constă în înmânarea testului FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Rezultatele testelor vor fi anunțate după aproximativ 3 saptamani. Persoanele, al căror test a ieșit pozitiv, sunt contactate de doamnele doctor si programate la colonoscopie, daca sunt de acord. Persoanele al căror test a ieșit negativ vor primi buletinele de analize electronice pe whatsupp sau email, în funcție de opțiune.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Vă așteptăm cu drag alături de noi! Haideți să ne protejăm sănătatea noastră și a persoanelor dragi!