Procesul de screening pentru cancerul colorectal derulat în cadrul proiectului „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II Bucuresti-Ilfov” continuă în luna martie cu o nouă sesiune de evaluări gratuite.

În data de 11 martie, ora 10.00, o nouă rundă de testari gratuite pentru cancerul colorectal va fi organizată în cadrul Policlinica Morarilor, situată pe Șoseaua Pantelimon 292, sector 2, București (în incinta Policlinicii, cu intrare prin Șos. Morarilor).

Pot beneficia toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, cu domiciliul în București sau județul Ilfov. Înscrierile se fac completând formularul:


Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Acesta este neinvaziv și se recoltează acasă.

Testarea constă în înmânarea de către doamnele doctor Rodica Tănăsescu și Roxana Dandu a testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută procedura de recoltare. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

După ce vă înscrieți completând formularul de mai sus, un membru al echipei COPAC vă va contacta și oferi toate detaliile legate de testare. Puteti înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa noastră il va contacta și oferi toate informațiile despre testare.

Haideți să ne protejăm sănătatea noastră și a persoanelor dragi!