Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania organizeaza mai multe sesiuni de informare si testare pentru angajatii Bancii Transilvania in mai multe sedii in cadrul proiectului ROCCAS II Bucuresti – Ilfov, un program de depistare precoce a leziunilor precanceroase si cancerului colorectal derulat de Spitalul Universitar de Urgența Militar Central “Dr Carol Davila” împreuna cu COPAC.

Testarea pentru persoanele cu varsta intre 50 si 74 de ani (75 neimpliniti). In afara de angajatii Bancii Transilvania, pot fi testate persoane din familie sau apropiati.
• Prin program pot fi testate persoanele cu domiciliul/resedinta in Bucuresti/Ilfov
• De ce avem nevoie? O copie/fotografie a cărții de identitate a persoanei respective sau pentru apartinatori sau alti apropiati care doresc sa se testeze (cu număr de telefon scris pe copie).
• Ce facem noi? Le oferim tuturor persoanelor doritoare cu varsta cuprinsa între 50 si 74 de ani neimpliniti un kit de testare, complet gratuit. Cu ajutorul acestui kit (testul FIT un test imunochimic) se recolteaza din scaun la domiciliu si se aduce inapoi in sucursala de unde a fost ridicat, unde se pastreaza la rece in lada frigorifica pusa la dispozitie de COPAC. Aceste teste vor fi colectate de COPAC si duse la laborator.
• Testarea cauta urme de sânge în materiile fecale, la nivel enzimatic, sange ce nu ar putea fi văzut cu ochiul liber.
• Ce se intampla dacă rezultatul unei persoane este pozitiv? Un test pozitiv nu inseamna cancer dar necesita investigații suplimentare. Astfel, programul național oferă gratuit o investigație numita colonoscopie cu sedare, ce va fi efectuata la Spitalul Militar București de către medici specialiști gastroenterologi. Dacă în timpul investigației sunt puse în evidenta zone suspecte, acestea vor fi biopsiate. Colonoscopia se va efectua numai cu acordul fiecărei persoane.

Pentru a sti cate solicitari exista si in ce locatii, va invitam sa completati formularul de mai jos: