COPAC este partenerul proiectului

Asociația Arte dell’Anima anunță cu bucurie implementarea unui nouproiect cultural dedicat tinerilor. Proiectul „You are not alone” se va desfășura în perioada iulie-noiembrie 2021 și este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru.

„You Are Not Alone” este un proiect educațional de cercetare și creație artistică, pornind de la o tematică de maximă relevanță pentru contextul actual: creșterea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor și al adolescenților în perioada pandemiei COVID-19.Scopul proiectul este creștereanivelului de conștientizare atât în rândul publicului adolescent, cât și al publicului larg asupra problemelor de anxietate și depresie cu care se confruntă tinerii.

Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității. Între timp, au apărut: pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe țări, numărul deceselor prin suicid cauzate de depresie și anxietate a fost mai mare decât numărul de decese în urma SARS-COV-2. În România, înainte de pandemie, estimările spuneau că până la unul din cinci români avea semne sugestive de depresie. În 2021, acest număr s-a dublat în țara noastră.

 Pentru prima etapă a proiectului, așteptăm poveștile voastre pe adresa de e-mail: teatru@artedellanima.ropână la data de 30 iulie, ora 17:00! Dacă ai între 14 și 35 de ani, spune-ne dacă te-ai confruntat cu stări de depresie sau anxietate în perioada pandemiei și nu numai, cum s-au manifestat, dacă ai cerut ajutor de specialitate, cum ai depășit acest moment. Câștigătorii celor 10 povești selectate vor beneficia de un workshop de dezvoltare personală prin tehnici teatrale la sediul Teatrului Arte dell’Anima cu un trainer specializat.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Animasau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima.Ne puteți contacta oricând la telefon 0733.060.033, prin e-mail pe teatru@artedellanima.ro.

Mulțumim partenerilor proiectului: Teatrul Excelsior, Teatrul Nottara, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Elena Cuza”, depreHUB, Asociația COPAC, Asociația Equilibrium!

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Photo by Dmitry Schemelev on Unsplash