Update: Înscrierile s-au încheiat. Vă mulțumim!

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România anunță înscrieri pentru un grup nou dedicat pacienților cronici care traversează o perioada de depresie sau anxietate.

O ședință de suport psihologic va dura maxim 105 minute și va fi organizată o data pe săptămână. Ședințele aceluiași grup de suport vor fi organizate pe durata a două luni (8 întâlniri pentru fiecare participant).

Participarea pacienților este gratuită în limita numărului maxim disponibil. Grupul vor fi organizat online pe platforma Zoom.

Ședințele vor începe după atingerea numărului maxim de înscrieri, iar fiecare participant va fi anunțat cu privire la orarul grupurilor.

Acest grup va fi condus de dna. psiholog Monica Ghiță cu experiență în terapia de grup: timp de 3 ani a condus grupuri de terapie de suport pentru pacienții cu tuberculoză din județul Constanța, timp de 2 ani a organizat si condus grupuri de suport, ateliere de dezvoltare personală și ateliere creative pentru copii și adolescenții bolnavi de tuberculoză internați în Spitalul de pneumoftiziologie din Palazu, Constanța.

Grupul își propune să:

  • Sprijine pacienții cu diferite afecțiuni cronice în gestionarea bolii, din perspectiva poverii emoționale, având în vedere și impactul generat de pandemia de COVID-19;
  • Creeze o coeziune de grup în rândul pacienților cu afecțiuni cronice care să favorizeze dinamica de grup, să creeze un cadru securizant pentru a împărtăși  propria experiența cu alte persoane aflate în situații similar;
  • Faciliteze împărtășirea experiențelor de viață, respectiv de boală în vederea transformării suferințelor în resurse și experiențe de invățare care să resemnifice situatia într-una mai adaptată și să creeze sentimentul de utilitate și valoare;
  • Ofere informații pentru pentru o mai bună înțelegere a depresiei și anxietății și manifestărilor pe care le îmbracă aceste afecțiuni, dar și  modalități de a gestionare a simptomelor depresive sau anxioase.

Tematica fiecărui grup este orientativă și va fi adaptată în funcție de nevoile persoanelor înscrise.

Photo by Duy Pham on Unsplash