Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România își manifestă susținerea fata de medicul rezident Gabriela Profir din București, care a adresat recent o scrisoare președintelui României.

”În acest moment, mai mult ca oricând este nevoie de o reformă adevărată care să înceapă cu acordarea unui procent de minim 6% din PIB pentru sistemul de sănătate. Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită Președintelui României să inițieze pe modelul deja început un Pact Național pentru Sănătate, prin care toate partidele să fie de acord cu acordarea procentului de 6% din PIB pentru Sănătate. Considerăm că medicii din România lucrează în condiții grele, sunt forțați să acopere lipsurile și problemele din sistem și sunt plătiți extrem de prost. Aceste lucruri se răsfrâng în primul rând asupra pacienților care sunt beneficiarii sistemului. Susținem medicii, considerăm că noi, pacienții avem nevoie de specialiști bine pregătiți care să își desfășoare activitatea în mod eficient”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC consideră că realizarea acestui Pact Național pentru Sănătate este singura măsură care ar putea asigura o normalitate în sistem si pentru ca migrația medicilor să se reducă.

Biroul de presă

 

Persoană de contact: Radu Gănescu, Președinte COPAC, tel. 0766270026