31.03.2010

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a luat act cu îngrijorare de lipsa de preocupare a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate în ceea ce priveşte problemele pacienţilor.

Reprezentanţii COPAC aveau stabilită pentru aceasta dimineaţă la ora 10,00 o întâlnire cu dr. Lucian Duţă, preşedintele CNAS, solicitată încă din data de 6 ianuarie 2010.
Reprezentanţii CNAS au justificat lipsa dr. Duţă prin faptul că acesta a fost chemat urgent de primul ministru Boc chiar la ora întâlnirii programate. Ne întrebăm unde îl putea chema premierul Emil Boc pe preşedintele CNAS având în vedere faptul că acesta era la Chişinău la acea oră?

Pentru această întâlnire au venit reprezentanţi ai tuturor celor opt federaţii naţionale membre COPAC, atât din Bucureşti, cât şi din Turda, Braşov şi Giurgiu.

„Am dorit să ne întâlnim direct cu preşedintele CNAS pentru a îi prezenta în mod detaliat problemele cu care se confruntă pacienţii cronici din România. După  discuţia directă pe care am purtat-o cu dl. Dr. Duţă la Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din România, am sperat sincer că vom putea colabora pentru a putea rezolva măcar o parte din problemele cu care se confruntă pacienţii. Colegii mei au venit cu mari eforturi din zone îndepărtate ale ţării pentru această întâlnire. Însă, lipsa de interes a preşedintelui CNAS pentru problemele pacienţilor este mai mult decât evidentă”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele COPAC.

Cezar Irimia – Presedinte COPAC
Cristian Rosu – Vicepresedinte COPAC