București, 11 septembrie 2013

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și-a ales astăzi conducerea.

Președinte a fost ales Radu Gănescu (Asociația Persoanelor cu Talasemie Majoră din România), vicepreședinte Cristian Roșu (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA).

Din Consiliul Director COPAC mai fac parte Dorica Dan (Alianța Națională de Boli Rare din România), Dragoș Zaharia (Societatea de Scleroză Multiplă din România), Ștefan Răduț (Asociația Pacienților cu Tuberculoză Multiplă MDR).

“Noua conducere a COPAC își propune să facă organizația mai vizibilă, mai prezentă acolo unde este vorba despre drepturile pacienților. Dorim să ne organizăm mai bine la nivel local, astfel încât să fim mai eficienți și să putem ajuta mai bine pacienții pe care îi reprezentăm”, a declarat Radu Gănescu, noul președinte COPAC.

În prezent, COPAC numără 13 organizații membre: Uniunea Naţională a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA,  Societatea de Scleroză Multiplă din România, Asociaţia Transplantaților din România, Alianţa Naţională de Boli Rare România, Asociaţia Română de Hemofilie, Fundaţia Baylor Marea Neagră, Asociaţia Română a Persoanelor cu Talasemie Majoră, Asociatia Antiparkinson, Asociaţia pentru suportul pacienţilor cu Tuberculoza MDR, Asociaţia Română de Cancere Rare, Asociaţia Prader Willi România, Asociaţia Pacienţilor Oncologici din România și Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania “ART”.

COPAC își schimbă conducerea conform Statutului la fiecare doi ani.

Date de contact:

Radu Gănescu – 0766270026

Cristian Roșu – 0721888463