Grupuri de suport pentru pacienții cu boli cardiovasculare din Iași Dr. Al Namat Razan, medic specialist cardiolog la Medlife Iași cu susținerea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și Asociației Copilul meu Inima mea lansează un program ce va cuprinde un număr de 6 ateliere pentru pacienții afecțiuni cardiovasculare, fiecare tratând pe larg noțiuni de gestionare a pacientilor cu o anumita afecțiune în actualul context al epidemiei de Covid-19.

Primul seminar va avea loc pe data de 7 august 2021, ora 12.00 la sediul Medlife din Iași (str. Vasile Lupu, nr. 78).

Proiectul are ca obiectiv scaderea ratei mortalității și a complicațiilor cardio vasculare pe perioada pandemiei Covid19.

Beneficiari vor fi pacienții înregistrați în evidențele medicale cu urmatoarele afecțiuni: infarct miocardic, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arteriala, tulburări de ritm cardiac, tulburări de conducere cardiacă și cardiomiopatii.

”Ca medic cardiolog, am simțit nevoia demarării unui astfel de program pentru că pacienții cu boli cardiovasculare au nevoie de informație direct de la medic pentru a-și înțelege cât mai bine afecțiunea și a-și crea o imagine completă a acesteia, atât în ceea pe privește tratamentul, perioada de refacere, stilul de viață. În această perioadă de pandemie mai mult ca oricând, pacienții au nevoie să interacționeze cu medicul dar și să vină în contact cu alți pacienți”, a declarat dr. Razan al Namat, inițiatorul acestui program.

”Susținem inițiativele de programe dedicate pacienților cu boli cardiovasculare și ne bucurăm când un medic tânăr are astfel de inițiative. Pacienții cu boli cardiovasculare se confruntă cu probleme în perioada de pandemie și au nevoie de susținere și informare de la medicii lor”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Temele workshop-urilor vor fi:

  1. Gestionarea pacienților cu infarct miocardic în contextul Covid-19
  2. Gestionarea pacienților cu insuficiență cardiacă cronică în contextul pandemic Covid-19
  3. Gestionarea pacienților cu Hipertensiune arterială în contextul pandemiei Covid-19
  4. Gestionarea pacienților cu tulburări de ritm cardiac în contextul pandemiei Covid-19
  5. Gestionarea pacienților cu tulburări de conducere cardiacă în context pandemic Covid-19
  6. Gestionarea pacienților cucardiomiopatii în contextul Covid-19

Pacienții se pot înscrie trimitândprin intermediuladresei de e-mail dr.razan_romania@yahoo.com, telefon 0757205114. Condiția de participare este ca acienții participanți în acest proiect trebuie să fie apți din punct de vedere fizic și intelectual.