O mare parte din activitatea tuturor, inclusiv a asociațiilor de pacienți, s-a mutat în această perioadă în mediul online. Mulți dintre noi nu sunt pregătiți și au nevoie să învețe ABC-ul digitalizării.
Dacă reprezinți o asociație de pacienți și vrei să înveți cum poți ajuta pacienții prin intermediul mediului online, ce platforme de comunicare poți folosi, cum poți dezvolta o comunitate, te așteptăm să te înscrii în programul de training ”Digitalizarea asociațiilor de pacienți”, dezvoltat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.
Te poți înscrie până la data de 25 septembrie 2020 trimițând un email pe adresa copac@copac.ro, cu menționarea numelui, a asociației și o scurtă motivație – de ce doriți să participați. Noi vom răspunde și vom valida înscrierea în limita locurilor disponibile. Persoană de contact: Gabriela Tudorică, tel. 0724167365.
Programul și-a propus să dezvolte abilitățile de comunicare online pentru un număr de 20 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți printr-un program de training susținut de specialiști în comunicare și online.
Programul va cuprinde sesiuni de training online cu următoarele teme:
1. Identificarea celor mai importante nevoi de comunicare a reprezentanților asociațiilor de pacienți în vederea realizării unui plan de comunicare online aplicat și eficient
2. Cele mai eficiente platforme de comunicare online. Cele mai eficiente modalități de comunicare online. De la testimoniale scrise la podcast-uri și materiale video.
3. Puterea comunității. Cum aducem împreună în online grupurile cu interese comune. Învățarea din exemple de succes din România și din lume.
4. Cum comunicăm online cu medicul. Ce este bine să facem și ce nu. Ce informații nu trebuie difuzate în mediul online. Legislația de care trebuie ținut cont.
5. Cum comunicăm online cu media. Ce se schimbă, ce se menține din mediul offline.

Sesiunile se vor desfășura în perioada septembrie – noiembrie 2020, primul urmând să aibă loc pe 30 septembrie.