Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a semnat un parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Actualităţi, Radio România Antena Satelor și Departamentul Studiourilor Teritoriale pentru mediatizarea campaniei de informare ”Bolile de inimă nu așteaptă! Mergi la medic!”

Campania își propune să crească nivelul de informare și conștientizare al publicului larg cu privire la simptomele timpurii ale BCV, legătura cu ale patologii cronice și importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos. Totodată, un alt obiectiv al campaniei este creșterea nivelului de informare și activare al pacienților cu boli cardiovasculare cu privire la complicațiile care pot apărea dacă nu urmează recomandările medicilor și importanța unor controale periodice.

În cadrul parteneriatului, vor fi difuzate spoturi radio cu informații despre bolile cardiovasculare și campanie.

”Ne bucurăm că Radiodifuziunea Română a acceptat propunerea noastră de a ne fi partener în această campanie foarte importantantă pentru că bolile cardiovasculare afectează un număr mare de români. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la un număr cât mai mare de români și să îi ajute să conștientizeze cât de important este un control periodic. În secolul 21 nu mai trebuie ca afecțiuni precum hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă și fibrilația atrială să ucidă oameni”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.