Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a fost ales ieri în bordul European Patient Forum. Este pentru prima data când un reprezentant al României este ales în conducerea EPF.

În bordul European Patient Forum au fost aleși Marco Greco, European Federation of Chron’s Disease and Ulcerative Colitis Associations, Robert Johnstone, National Voices, Pedro Montellano, Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks – Europe și Stanimir Hazardzhiev, National Patients Organisation Bulgaria.

”Pentru mine este o onoare să fac parte din bordul European Patient Forum. În această calitate, doresc să susțin echipa executivă în derularea de proiecte, să promovez schimbul de experiență între membrii EPF și să susțin dezvoltarea organizațiilor membre. Doresc să promovez vizita conducerii EPF în țările membre pentru a vedea în mod direct cu ce probleme se confruntă pacienții. Sper și ca participarea mea în bordul EPF să ajute COPAC să se dezvolte. Vreau să fac cunoscute problemele pacienților din România la nivel european și să lupt pentru rezolvarea lor”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

European Patient Forum este o organizație umbrelă ce cuprinde 64 de membrii din întreaga Europă – organizații naționale sau paneuropene (47 de membrii cu drepturi depline și 17 membrii asociați).

COPAC este singurul membru din România al European Patient Forum din 2009, fiind considerate organizație reprezentantivă a pacienților.