Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a fost ales pentru un nou mandat în boardul European Patient Forum. De asemenea, Radu va ocupa funcția de trezorier al organizației europene.

La alegerile din 2017 au candidat reprezentanți ai organizațiilor naționale și internaționale, membre ale European Patient Forum.

În bordul EPF au fost aleși Marco Greco din Italia, Hillkka Karkkainen, reprezentantul Gamian Europe și Stanimir Hazardzhiev din Bulgaria.

Președintele organizației este Marco Greco din Malta (ales pentru al doilea mandat). Boardul EPF are 9 membrii, la fiecare doi ani organizându-se alegeri pentru jumătate din board.

”Consider că este o recunoaștere a activității pe care Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a depus-o în ultimii ani și o onoare pentru noi. Implicarea la nivel european ne ajută să fim mai vizibili și să fim parte din proiecte importante”, a declarant Radu Gănescu.

European Patient Forum este cea mai importantă organizație de pacienți la nivel european. COPAC este singura organizație membră din România.