Reinfectarea cu virusul care cauzează COVID-19 se produce când persoana infectată, după ce se recuperează, se reinfectează din nou. Fiecare persoană poate fi infectată de mai multe ori.

Reinfectarea este de cele mai multe ori în forme moderate, dar acest lucru nu înseamnă că nu pot apărea și forme severe. Dacă ești reinfectat, poți să împrăștii virusul și către alte persoane. Vaccinarea și tratamentul administrat pentru COVID-19 timp de câteva zile până când simptomele încep să descrească simptomele și, implicit, riscul de a experimenta forme severe.

Odată ce ai avut COVID-19, sistemul imunitar poate răspunde în mai multe feluri. Răspunsul sistemului imunitar te poate proteja vreme de câteva luni, dar în timp protecția scade cu timpul. Persoanele cu un sistem imunitar scăzut pot să aibă o protecție mult mai scăzută sau să nu aibă deloc protecție.

În general, protecția împotriva formelor severe de COVID-19 durează mai mult decât protecția împotriva infectării. Acest lucru înseamnă că dacă vă veți infecta din nou, sistemul imunitar vă va proteja de forme severe sau spitalizare.